Momenteel staan veel mensen (nog) te weinig stil bij (brand)beveiliging. In veel gevallen koopt men pas na een verplichting vanuit de wet (een) rookmelder(s) aan, maar worden deze meestal verkeerd geplaatst uit onwetendheid. Men houdt er geen rekening mee dat een voldoende aantal en juist geplaatste rookmelders levens kan redden bij een beginnende rook- en/of brandhaard. Tijdens je slaap bijvoorbeeld, word je niet wakker van de rook en is het belangrijk om tijdig verwittigd te worden zodat u en uw medebewoners tijdig en veilig de woning kunnen verlaten. Meestal is één (houten) trap de enigste veilige vluchtweg die men heeft in een woning.

Mogelijkheden:

  • Autonome rookmelders: functioneren via een batterij met een levensduur tot 10 jaar.
  • Autonome rookmelders die onderling verbonden zijn waardoor elke rookmelder een alarm genereert bij een beginnende rook- en/of brandhaard gedetecteerd door één van de rookmelders

Heeft u een inbraakbeveiliging van Kokke Security, dan kan u ook enkele rookmelders op deze installatie laten plaatsen. Hierdoor staan de rookmelders 24u/24u actief en zal het systeem bij brand een ander alarmsignaal produceren dan bij inbraak. U kan dan ook telefonisch verwittigd worden door onze meldkamer en/of via (push)berichten en/of via voiceberichten op uw mobiele telefoon. Afhankelijk van het aantal rookmelders zal er een bijkomende voeding nodig zijn om uw systeem (bij stroomuitval) voldoende lang te kunnen laten doorwerken op de aanwezige noodbatterijen. Ook aardgas en CO-detectoren kunnen hierop worden aangesloten of autonoom worden geplaatst.

Nuttige tips

  • Plaats rookmelders steeds tegen het plafond en minstens 50cm vanuit de muur, (steun)balken,….
  • In principe kan brand bijna in elke ruimte ontstaan. (opladen gsm, elektrische fiets, droogkast, losse contacten van elektrische toestellen/in elektriciteitskast,…)
  • Plaats steeds een optische rookmelder waar de kans het grootst is voor een beginnende rook- en/of brandhaard: wasplaats, elektriciteitskast, woonkamer, nachthal….
  • In de keuken plaatst men best geen optische rookmelder, maar hier kan men opteren voor een thermische melder.
  • Plaats geen rookmelders in de badkamer, de garage (thv achterkant van de wagen), ,...
  • Test/reinig op regelmatige basis uw (autonome) rookmelders.
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie